Att spela på en scen

 

Översikt| Nästa

När man spelar et instrument så gör man det också för publikens skull. Se till att lära dig en eller två låtar riktigt bra, så att du alltid kan starta med dom, skulle någon be dig om att spela. Ofta är det nog att spela just en låt, så varför inte ha en låt på repertoiren som man kan extra bra?

Det är härligt at fånga publiken med sitt instrument. Samspel behöver inte bara betyda att man spelar ihop med dem man spelar med. Samspel kan vara ihop med publiken också. Kom ihåg at musik inte bara är ljud och ackustik, det är visuellt också. Håll rytmen med hela kroppen. (Det låter inte så högt om du använder hela kroppen till att hålla takten som om du "bara" stampar takten)

Om du spelar till en fäst eller på en krog, (och inte är betalt för det), så kom ihåg att sluta medans leken är god. Lägg märke till om någon tycker att du skall sluta spela, och sluta innan det blir bråk.

 

 

At spela "hemligt"

Jazzmusikanter, som ser folkemusikere stå mitt på gulvet med ryggen mod publiken, säger ofta: "Jamen de spelar ju hemligt". At spela hemligt var en jazz-stilart som uppstod på 50-talet. Man var trött att spela för publiken, och vände helt enkelt ryggen mot publiken.

 

 

 

 

 

 

top

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

top