Venstre arm

Oversigt | Næste

Venstre underarms bevægelser

Venstre underarm holdes sådan, at der går en lige linie langs underarmen og videre gennem håndens første led. Man må altså ikke bøje håndledet. Mange folkemusikere forbryder sig mod denne regel. Det er klart at det er muligt at spille med bøjet håndled, men det er vanskeligere, og specielt når man skal til at spille hurtigere, eller hvis man skal lave positions-spil, vil man få problemer.

Albuen bevæger sig i en bue til højere, når man skifter til en lavere streng. Det føles, som om man skyder abuen ind under violinen, når man spiller på de lavere strenge.

Specielt i starten er det vigtigt, at tænke på at man gør det, når man går fra en højere til en lavere streng. Man behøver ikke at tænke på det, når man går den anden vej. Albuen vil godt følge med tilbage "helt af sig selv".

I grebstabellen: Prøv at klikke på strenge listen og bevæg dig så gennem listen med op/ned piletasterne, og læg mærke til albuens bevægelse.

Når man spiller positions-spil kommer albuen længere frem. Dette er illustreret i grebstabellen..

 

 

Fingrene hænger i gripebrættet

Fingrene skal ligesom hænge i gribebrættet. Tommelfingeret er bøjet. Pegefingeren må godt berøre gribebrættet let, når man spiller på på A, D og G-strengen. På E-strengen bør der være ca. 1 cm luft mellem pegefinger og gribebræt.

   
   
top