At holde buen

Oversigt | Næste

Højre hånd

Udgangspunktet når du skal holde buen, er ligesom med venstre hånd, at udnytte at en hånd når den er helt afslappet har svagt bøjede fingre. Læg specielt mærke til at tommelfingeren er bøjet.

 

Før man går i gang med at spille skal buen spændes. Du skal spænde buen med skruen for enden af buen. Spænd ikke for hårdt. Du skal spænde så meget at der lige kan være en blyant mellem hårene og buen. Buen skal beholde sin krumning sådan at den er nærmere hårene på midten. Du må aldrig spænde buen så meget at den ikke krummer, eller at den kommer til at krumme den anden vej. Husk at spæne buen af når du er færdig med at spille. Når du spænder buen af skal du skrue lige til før hårene bliver slappe. Træet i buen har ikke godt af at ligge spændt for længe. (Det gør ikke noget at du glemmer at spænde af en gang imellem, bare det ikke sker for tit)

Første gang man holder buen på denne måde, kan det være vanskeligt at føle at stillingen er afslappet. Du kan prøve at skiftevis lægge hånden på et bord, slapper helt af, og tager fat i buen. Check at du holder buen med krumme fingrer. Efterhånden vil du kunne opøve den afslappethed der skal til, for at få buen til at fungere. Jo færre kræfter du skal bruge på at bare holde buen, jo mere energi kan man bruge på at spille præcist (og senere - hurtigt). Det er vigtigt, at du går langsomt og metodisk frem i starten. Brug et spejl til at checke hvordan du holder. Prøv at bruge spejlet til "bio-feedback". Det er vigtigt at du ikke spænder. I spejlet kan du se efter at du ikke spænder.

 

 

 

 

 

 

 

 

Buen skal hælde sådan at hårene vender ind imod dig. Lillefingeren må gerne ligge på ovenpå buen. (Det er nødvendigt for ikke at tabe buen) Tommelfingeren er bøjet og holder på buestokken lige der hvor froschen begynder.

 

 

 

 

For nybegyndere

For nybegyndere (specielt børn) kan det være nemmere at starte med at holde tommelfingeren under "froschen"

Froschen

Froschen er tysk og betyder "frø". Froschen er den ende af buen hvor hårende sidder fast og hvor de spændes. Der er i den ende som du holder buen.

 

 

 

 

 
top