Hvordan skal man slå takten

Oversigt | Artikler (oversigt) | Næste

Negle

Du kan altid kende en klassisk guitarrist ved at se på hans negle. En klassisk guitarrist har altid lange negle på højre hånden og korte negle på venster hånd (hvis han ikke er vensterhåndet så er det selvfølgelig modsat). Hvis du spiller på nylon strenge er det normalt at man bruger neglene til at slå med, og du skal prøve at lade højre håndens negle vokse, mens du klipper neglene kortere på venster hånden. Hvis du bruger plekter, behøver du ikke at have lange negle.

Plectrum

Brug plektrum hvis du spiller på stålstrenge. Man kan også bruge negle på stålstrenge, men du vil opdage at hvis du spiller meget, så bliver neglene slidte. Proffesionelle musikere der spiller med negle på stålstrenge får limet specielle plastic negle på fingrene, det koster ca. 1000 kr, og holder en måned.

Holde på pletrum

Hold dit plektrum løst mellem højre håndens tommel og pegefinger. Du skal holde plekteret så løst du kan uden at tabe det. Fordelen ved at holde løst er, at så slapper du af jo bedre du kan slappe af, jo mere præcist kan du spille. Nogle foretrækker et blødt plektrum fordi det giver muligheden at spille svagere og får stemmen mere frem. Et hårdt plektrum er mere præcist og faktiskt nemmere at spille med. Hvis du ikke ved hvad du vil bruge så køb flere forskellige plektra, og prøv dig frem. Et tyndt plektrum som ikke er for blødt kan være godt fordi det er præcist. Med et tykt plektrum vil du kunne spille højere, men det er ikke altid en fordel.

Brug øvelserne

Dette kursus hare en del øvelser, hvor du kan høre forskellige strum patterns. Start med at høre øvelsen i normalt tempo. Herefter skal du prøve at spille sammen med øvelserne i så langsomt tempo at du kan følge med. Start med at kun spille en akkord.