At Spille på en scene

Oversigt| Næste

Når man spiller et instrument, så gør man det også for publikums skyld. Sørg for at lære et par stykker rigtigt godt, som du kan spillle, hvis folk beder dig om det. I det hele taget er kunsten ikke at få et stort repertoire, men at få et repertoire man kan så godt, at man kan stå inde for at spille det.

Det er dejligt at fange publikum med sit instrument. Sammenspil behøver ikke nødvendigtvis kun være sammen med dem man spiller med. Ligesom man spiller sammen med danserne kan man spille sammen med publikum. Husk at musik ikke kun er akustisk. Den er også visuel. Normalt hjælper det at bevæge sig med musikken. Nogen holder rytmen med foden, andre gør det med hele kroppen. (Fordelen med at bruge hele kroppen er, at det larmer ikke så meget)

Hvis du spiller til en fest, eller på et værtshus, husk at holde op medens legen er god. Læg mærke til om der nogen, der ikke vil have at du spiller, og stop før folk brokker sig.

 

 

 

At spille "hemmeligt"

Jazzmusikere der ser folkemusikere stå midt på gulvet med ryggen mod publikum siger ofte: "Jamen de spiller jo hemmeligt". At spille hemmeligt var en stilart der opstod i 50-erne. Man var træt af at spille for publikum, og vente simpelthen ryggen til publikum.

 

 

 

 

 

 

top

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

top