Mails fra folk

Sent: 23. juni 2009 07:08
To: oleviolin
Subject: Fra oleviolins hjemmeside

Kære Ole!

I mine unge dage, ca. 1958 spillede jeg lidt på violin, men en aften var jeg til en julefest for at hjemløse mænd. Her lånte en af de hjemløse mænd min violin og spillede "kanariefuglen" så smukt, at jeg i sammenligning med mit spil fuldstændigt mistede lysten til at spille violin.

Den følgende dag solgte jeg den i en marskandiserbutik.

50 år skulle gå, men en dag kom en kvinde og sagde at hendes mand, før sin død, havde sagt at jeg skulle have en af hans violiner, så hun gav mig en, som er vurderet til en god pris.

Jeg søgte på nettet og fandt "oleviolin."  Jeg har nu anvendt din metode i knapt to måneder, og den enkle og klare fremstilling af kunsten ar spille violin har genopfrisket min lyst til at spille, og jeg øver 2-5 timer dagligt.

Det foreløbige resultat er at jeg nu igen kan spille sammen med andre. Det er som at være opstået af en fortidsgrav. Jeg er nu 82 og skal spille med til et offentlig sommerstævne i Juli, takket være "oleviolin".

Kærlig hilsen, Carlo

Sent: 29. november 2007 11:57
To: oleviolin
Subject: Ang. violinkurset på oleviolin.com/violin

 
Hej Ole!
 
Jeg vil takke dig for at have lavet en hjemmeside med alle de gode tips til når man starter på at spille på violin. Du har gjort et meget godt arbejde, lagt meget energi til det, og derfor takker jeg dig for det.
Din hjemmeside har hjulpet mig rigtig meget til at komme igang, fået indblik i hvordan min violin egentlig fungerer, hvad den kan. Jeg har spillet i snart 3 måneder, og jeg elsker det mere og mere for hver dag der går. Jeg har ikke tænkt mig at stoppe med at spille, min violin er blevet min bedste ven for livet.
Endnu engang. Tak.
 
Med venlig hilsen
 
Kamilla
 

 

Fra: Anne-Marie
Sendt: 2. oktober 2005 01:43

Emne: undervisning onsdag

Jeg hedder Anne-Marie og er blevet henvist til jer i Stengade af Erik Hoffman i Vanløse (violinbygger). Jeg har en god lærer, også gennem Erik H., men vil gerne prøve gå til undervisning onsdag hos jeg også- er der nogen der underviser for tiden eller skal der samles et hold ? Erik H. anbefaler at jeg også spiller sammen med andre, men jeg kunne godt tænke mig at lære noget mere først, ellers er det jo ikke til at høre på for andre, jeg har været i gang siden foråret. Hvad koster undervisning ? Det har været intessant læsning dit kursus, den med spejlet prøver jeg også ind imellem, jeg syntes det er svært at lære, har tænkt på om jeg skulle købe en stemmemaskine, så det var rart at få bekræftet at det er en god ide m
vh Anne-Marie

Svar

Hej Anne Marie.

Tak for din mail!! Du er den anden der skriver på grund af det internet kursus.
Onsdag aften: Ud over et frivilligt bidrag til kaffen (20 kr pr gang hvis man har råd) koster det ikke noget at komme i Folkets Hus, og vi er meget glade når der kommer nye ansigter, og specielt hvis de har lyst til at spille med os.

 


-----Original Message----- From:Reynaldo Jr. Marquez

Sent: 20. oktober 2005 15:21 To: violinlessons@yahoogroups.com Subject: Re: [violinlessons] Violin lessons online

Hey this is just the site that I've been looking for! Great site!!!

-----Original Message----- From: Klappenbach, Dr. R.Scott

Sent: 24. oktober 2005 14:26 To: oleq

Subject: How about vibrato?

First of all thankyou for taking the time out to create this website. Your generosity is commendable. I can't imagine how you would go about teaching vibrato technique in this format, but if you could, it would be a great help.

Thanks again, Scott Klappenbach Chevy Chase, Maryland, USA

-----Original Message-----

Sent: 26. oktober 2005 15:40 To: oleq

Subject: A Violinist.com comment Ted Sinoski

Hello Ole: Perhaps I can help you. I am a Canadian lving in the USA, 59 yrs old, fiddler first and some classical violin. I have lived 1-1/2 years in Sweden as an engineer and got to learn both Skane (Halmstad) and offical (Vesteras) Swedish dialects and so can understand Danish reasonably well. I would have no trouble helping you translate or corect your Danish. I have for some time thought about creating such a course myself but It would be more effective to contribute to yours. I have been able to systematize the problem of how to put life and feeling into music much as you have from harmony and would be willing to contribute that. Most of all I enjoy playing for dances (gammaldans in Sweden) and the equivalent here in North America. This love of life in music led me to try to define this aspect of playing. It also led me to investigate why violins sound the way that they do and how to make any violin sound like the very best old Italian violins. I believe that I have succeeded and am wrting this down now. I am considering creating a web site like yours to explain this. Would you be willing to give me some hints about how to create animations and create some web effects. I have taught myself HTML but (obviously) am not as advanced as you. Jag hoppas att vi kan bli vaenner och dela maanga ideer och mycket musik i framtiden. Tack for kursen. Jag vet hur mycket arbete finns i denna. Skriv gaerna. Med vaenliga haelsingar, Ted Sinoski --

-----Original Message-----

From: Kirsten Hofset

Sent: 12. november 2005 01:59 To: oleq@post8.tele.dk Subject: Violinkursus

Hej OleViolin!

Det er dog et gevaldig flot kursus du har der !! Tak for det. Jeg er startet på violinen for 1 1/2 uge siden og går sammen med min veninde der er lige så grøn som jeg hos en fantastisk lærer : Dorthe Schmidt her på Fyn. Måske kender du både hende og min mand : Anders Hofset der jo også kom i Folkets Hus tidligere. Anders og jeg købte et pragtfuldt hus herude på landet i den dejlige fynske natur i sommer - og en dag kom han hjem med en violin :) så nuuu må jeg bare lære det. Endnu engang ros til din hjemmeside og violinkurset, hvis du har brug for korrekturlæsning el. lign. så vil jeg gerne hjælpe (er det ikke noget med at du er svensker ???). Med venlig hilsen Kirsten Hofset

-----Original Message-----

From: glenn kennedy
Sent: 8. januar 2006 20:06

To: oleq.dk
Subject: Thank You I took Violin lessions in grade school as A child ,
I though of it as punishment back then ,over 35 years ago.As an adult I always wanted to teach my self to play Folk /Bluegrass and Irish riffs and being of 1/2 Sweadish,Sweadish Folk . So after all there years I bought my self A inexspencive Violin to teach my self on .My goal is to play with my old friends that play in small bars and pubs in my area [Who are all self taught in gutar , not A fiddle player in the bunch ] So...Thank you for your free Web site . Glenn Kennedy test'; ">

-----Original Message-----

From: Martin Kutter http://kutter.ch] Sent: 18. februar 2006 15:22

To: oleq.dk

Subject: Violin course

Hello, I just went over your violin course and really appreciated the way that you presented it. Great piece of work for primers! If you consider extending it, I personally would appreciate a day, week or month program showing a step-wise global approach on how to get playing the violin. Regards, Martin

 

 

 

-----Original Message-----

From: Kure Sent: 30. august 2006 16:49

To: oleq@post8.tele.dk

Subject: Rikke Kure

Hej Ole Sikke dog en fabelagtig god side du har lavet! Jeg har købt en billig violin for sjov, Regnede egentligt ikke med at lære at spille på den, men så stødte jeg på dit violinkursus. Jeg tænker bare på, om sådan én som mig, som ikke har nogen lærer, men bare prøver at kunne spille andet end guitar, om jeg kan stille dig små spørgsmål hen ad vejen...? Som f.eks. hvorfor jeg ikke akn få nogen lyd ud af violinen når jeg bruger den øverste del af buen...? (Det er dog lykkedes at få "rene" toner med den nederste del af buen...) Tak for nogle gode internet sider! Bare sig til hvis ikke jeg skal stille spørgsmål!!!

Mange gode hilsner fra Rikke Kure/Billesholm - Sverige

 

 

 

 

 

 

top

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

top