Hvordan man lærer at spille melodier

Oversigt | Melodierne | Næste

Om at lære melodier

Den bedste måde at lære melodier på, er at lære dem udenad. Det er også godt at kunne spille efter noder, men hvis du vil lære en melodi, er det hurtigste at lære den udenad efter øret. Playeren er lavet til dem, der vil lære melodier hurtigt og effektivt udenad. Men den kan også bruges at lære efter noder. Ja faktiskt vil du hurtigere kunne lære noder, hvis du bruger playeren. For med playeren, ser du noden samtidigt med at du hører melodien.

Der er to store fordele med playeren, som gør den til et utroligt effektivt værktøj at lære at spille med

  • Du kan med A/B funktionen skære melodien op i små stykker, som du gentager igen og igen
  • Du kan spille melodien langsomere

Hvores hjerne har svært ved at lære for mange ting ad gangen. Derfor er det vigtigt at man i starten skærer tingen op i små dele, som man så sætter sammen i større og større dele.

Når man øver sig langsomt har man nemmere at gøre tingene rigtigt. Det er også nemmere at "fange rytmen" når det går langsomt. Når man først kan spille en melodi langsomt er det nemt at sætte tempoet vejret.

Lad være med at gå videre til næste melodi, før du kan den første melodi regigt godt. Prøv at tænke dig ind i dit publikums rolle. Hvad kunne du bedst tænke dig at høre, en person der kun kan spille en melodi, men som spiller den virkeligt godt, eller en person som spiller en hel masse forskellige musik lige elendigt. Det kan godt være at du hører til dem, der ikke spiller på grund af, at der er nogen, der skal høre på dig. Men det er nu engang meget motiverende hvis der er nogen, der fortæller, at man spiller godt.

 

 

 

 

top