Suzuki-udgangs stilling

Oversigt | Næste

Suzuki metoden

Suzuki metoden er vel den metode, der har vist sig være mest successfuld, når man skal lære at spille violin. Man starter med meget små børn.

Udgangsstilling

Stil dig med fødderne lidt spredt, og stil dig med ret ryg.

 

Hold violinen i en vinkel på ca. 45 o

Skulderne er, når du har ret ryg, parallelle med fødderne.

Hold violinen i ca. 45 graders vinkel ud fra kroppen.Bliv ved med at holde ryggen ret men afslappet. Læg mærke til, hvordan venstre håndens fingre ligesom hænger i violinen. Første gang du prøver denne stilling, vil den hverken føles naturlig eller afslappet. Det er derfor vigtigt, at du ikke spiller for længe ad gangen i starten. 5 til 10 minutter om dagen er rigeligt. Først når du føler, at du vitterlig er afslappet, når du holder violinen, kan du begynde at øve dig i længere tid ad gangen. Få eventuelt nogen i din familie til at se billederne i dette kursus, for derefter at se på dig, og lyt til hvad de siger. (Det kan være vanskeligt). Ved at checke et spejl får du også en hel masse at vide.

Afslappet ikke stift

Den 45 graders vinkel er et gennemsnit. Når du spiller skal du bevæge dig til musikken. Hvis du lever dig ind i musikken vil du holde violinen lidt forskelligt afhængig af stemningen i dit spil. Det at være afslappet betyder ikke at man skal være stå helt stille. Når du står for længe i den samme stilling dannes der mælkesyre i dine muskler, der hvis det ikke bliver forbrændt, kan give muskelskader. Kroppen har brug for at arbejde i skiftende stillinger for at blive ved med at være afslappet. Derfor: Bevæg dig, når du spiller!

De 45 grader er dessuden individuelle, der vil være nogen, der holder violinen i en anden vinkel.

 

   
top