Der er 1000-vis af måder

Jeg vil bruge det engelske onomatipoitikon"strum" for at karrekterisere høje armens arbejde (for venstrehåndede er det naturligtvis vensterhånden vi taler om)

Jeg har lagt en lille YouTube video som giver et ret godt system til at lave "strum". Systemet er baseret på 16 slag hvor det første slag og alle ulige slag (dvs 1,3,5,7,9,11,13,15) altid er et nedslag. Mens de lige slag er opslag (dvs 2,4,6,8,10,12,14,16).

Vi bruger den engelske betegnelser D for Down (Ned)

U for Up (Op)

Du har tidligere lavet en rytme der hedder:

D-D-D-D-D-D-D-D-D

Prøv nu at lave

DUDUDUDUDUDUDUDU

Spille den ganske langsomt

Armen går jævnt op og ned. Hemligheden er så at man ikke rammer strengene hvert ned eller opslag. Systemet giver i teorien 65535 muligheder for forskellige rytmer. I praxis vil man bruge langt mindre. Hvis du lærer dig 3 forskellige grund rytmer fra systemet, så vil du kunne klare dig ganske godt.

Problemet med videoen er at Stain bruger ret kort tid på at vise hvert enkelt rytmisk eksempel. Jeg har splejset hans eksempler sammen og puttet dem ind i en player sådan at du kan øve dig på dem over længere tid, hvor du rigtigt kan få rytmen ind i kroppen.

Der er planlagt opdateringer her på siden fremover for flere muligheder for at øve forskellige strum Foreløbig (Hvis du har Windows og bruger Internet Explorer kand du

Prøve dette

 

Guitar "strum" højrehåndens arbejde

Oversigt | Næste | Øv dig på strum