Om guitarkurset

Oversigt | Artikler (oversigt) | Indledning | Næste
 

Hvad er tanken bag rytmeguitarkurset

Dette lille kursus er tænkt som et selvstudium til at lære at spille rytmeguitar. Fokus er lagt på at lære akkorder til akkompagnement af sange.

Du kan selvfølgelig også bruge kurset som supplement til et aftenskolekursus eller som supplement til det guitarspil du lærer hos en kammerat. Det anbefales kraftigt at du kombinerer dette kursus med rigtigt undervisning eller i hvert fald at du finder nogle videoer på YouTube hvor du ser mere i detaljer hvordan man kan gøre.

Akkorder

Kurset giver en beskrivelse af de mest almindelige akkorder, sat op i en naturlig rækkefølge sådan at du lærer det nemmeste først.

Rytmen

Kurset indeholder nogle computer genererde rytmer som giver dig mulghed for at høre simplete helt præcise anslag som du kan spille sammen med i forskellige hastigheder. Da anslagene er computergenerede er det ikke "rigtig musik" men kun til at øve sig efter. I starten skal du prøve at spille ligsom comptueren, men ligesåsnart du har lært det, skal du gå videre og lægge dine følelser i. Dette er meget vigtigt. Det system, der er brugt er meget simpelt. Det bruger som regel alle strenge, og du vil opleve at det ikke er særlig "musikaliskt" sådan er det med computergenererede ting, det er ikke rigtig musik. Kun til at øve sig efter.

Der findes 1000-vis af måder at spille rytmer på en guitar. Kombinationer af enkelt toner, og strum hvor man ikke tager alle strenge. Du vil efterhånden udvikle dit eget strum, der måske er forskelligt fra nummer til nummer, eller også vil du nøje dig med nogle ganske få anslagstyper som du til gengældt kan rigtigt godt. Prøv hvad der virker når du lærer et nummer fra en CD eller en mp3-fil eller YouTube. Husk, at ofte når man lærer fra en CD, så er der et helt band der spiller, det vil sige mange guitarer der alle spiller noget forskelligt Nogen spiller solo og andre accompanement, du vil kløjs i det hvis du prøver at lære at spille det hele på en gang! Det er det ingen der kan. Derfor skal du selv finde et akkompagnement, der lige passer til din version af melodien.

Dette kursus indeholder en lang liste af forskellige akkompagnementer. Du behøver kun at lære et par stykker, ikke alle. Dog er det sådan at jo flere akkompagnementer du kan, jo nemmere er det for dig at lavet et nyt akkompagnement rytme, der passer lige til den melodi du er ved at lære.

Melodier

Kurset indeholder ret få meldier. Der er par stykker lige til at komme igang.. Meningen er, at du selv finder dine melodier enten på YouTube eller steder hvor der ligger masser af akkorder på lige netop det, du har lyst til at spille. F.eks. Ultimate Guitar

Søg på din melodi i Google og lad "Chord", "Akkorder" eller "Ackord" (afhængigt af sprog på melodien) indgå i søgestrengen.

 

Hvor lang tid tager kurset at gennemføre?

Du kan læse alle siderne igennem på dette kursus ved at trykke på Næste. Det vil tage dig måske 1 times tid. Så har du fået et overblik over hvad kurset indeholder.

For at lære at spille guitar tager det en del længere tid. Realistisk skal du regne med 2 til 3 år hvis du starter forfra, og skal igennem hele kurset. Du kan sikkert gøre det hurtigere hvis du øver dig meget, og er målbevist. Nogle vil måske bruge længere tid. Når du er færdig med dette kursus har du lært grunden, du har lært de fleste akkorder, og du har lært lidt om strum-teknik. Der er meget mere at lære... Det lærer du ved at høre andre musikere, og ved at tage andre kurser.

Kurset er delt i niveauer

Niveau 1. Akkord niveau

Kurset er delt i forskellige niveauer. Jeg udgår fra at du har mest lyst til at lære nogle forskellige akkorder. Akkorderne er sat op 3 og 3 (nogen gang 2 og 2) sådan at du lærer de akkorder, der hører sammen. Når du trykker på næste kommer du til næste akkord. De fleste af link-ene på oversigten fører til dette niveau.

Niveau 2. Om kurset niveau

Denne "Om guitarkurset" er indledning til niveau 2 hvor du kan læse gode råd omhvordan man lærer at spille guitar. Oversigt af artikler. Når du trykker på næste på denne side kommer du igennem disse artikler

Niveau 3. Harmonilære

Det er godt at kunne noget harmonilære når man lærer guitar. I forbindelse med mit violin-kursus lavede jeg et harmonilære kursus. Her kan du lære Toner og intervaller, Harmonilærens historie , Opbygning af akkorder , Akkordoversigt, Akkord følger
Mol skalaer og kirketonarter og Andre Skalaer. Guitarkursuset har en tool hvor du kan selv kan danne akkorder og hvor du også kan danne forksellige skalaer.

Niveau 4. Sange

Dette kursus gør ikke så meget ud af sange. Jeg regner med at du finder sangtekster ved at google dem. Engelske sang tekster finder du ved at google sangens titel plus ordet 'chord'. Danske sangteskter finder du ved at google sangens titel plus ordet "akkord". Svenske sangtekster med akkorder finder du ved at google sangens titel plus ordet "ackord"

List over sange med akkorder i dette kursus.